Уговор о сарадњи Општине Горњи Милановац и Академије Шумадија Крагујевац

Уговор о сарадњи Општине Горњи Милановац и Академије Шумадија Крагујевац

Потписан Уговор о пословној сарадњи између Општине Горњи Милановац и Академије струковних студија „Шумадија“ из Крагујевца

Потписивањем Уговора о пословној сарадњи између Општине Горњи Милановац и Академије струковних студија „Шумадија“ из Крагујевца, Горњи Милановац је добио прву државну високошколску установу за школовање будућих инжењера на студијском програму графичко инжењерство и дизајн.
Испред Академије струковних студија „Шумадија“ која постоји и ради дуже од шест деценија, уговор је потписао председник Академије, професор др Милан Ђорђевић.
– Основна идеја је била да се сагледају потребе општине Горњи Милановац. У разговору са привредницима и руководством општине дошло се до закључка да је прави избор студијског програма графичко инжењерство и дизајн. Програм је акредитован, општина Горњи Милановац је обезбедила привреднике, потписали смо уговоре са четири компаније, у току су преговори са још две компаније које су исказале потребу за кадровима, тако да ћемо наредне школске године уписати већи број студената. Током септембра опремићемо простор за будуће студенте, донираћемо десетак рачунара, као и стручну литературу за библиотеку – изјавио је проф др Ђорђевић.